08/02/14 09:55
(http://pik.bg)

Станишев и Миков откриват заедно събора на Бузлуджа

Станишев и Миков откриват заедно събора на Бузлуджа

Новият и старият лидер на БСП ще открият заедно традиционния събор на Бузлуджа днес. Очаква се Сергей Станишев първи да произнесе реч, в която да направи ретроспекция на свършеното от партията през последните 12 г., откакто той е неин председател. Михаил Миков пък ще закрие серията от речи, за да имат думите му най-висока стойност. Той ще очертае бъдещата стратегия за участието в парламентарните избори. 

На Бузлуджа днес ще се реши и как ще се редят кандидат-депутатските листи. Миков ще разговаря с областните лидери на партията в страната, за да се уточнят механизмите за избор на мераклиите да влязат в бъдещия парламент. Въпреки че много социалисти казаха, че идва край на Коалиция за България, Михаил Миков вчера уточни, че това не е така. Самият Станишев на конгреса поиска да му бъдат предоставени права да ръководи коалицията. Днес на Булджа ще стане ясно какво ще бъде найното бъдеще. На събора ще присъстват коалиционните партньори на БСП. 

"Силна БСП - единна левица" е мотото на тазгодишния събор, което прави връзка с думите на Михаил Миков, че форматът Коалиция за България все още не е изчерпан. Около 50 хил. социалисти се очаква да се качат днес на Бузлуджа.

В очакване на участниците в тържествата, връх Бузлуджа потъна в мъгла. 


Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване