08/02/14 08:24
(http://pik.bg)

Стрелча празнува 45-та годишнина от обявяването си за курорт

Стрелча празнува 45-та годишнина от обявяването си за курорт

Ще се проведе тазгодишният празник на град Стрелча, съобщиха от общинската администрация. На тази дата ще бъде отбелязана и 45-та годишнина от обявяването на Стрелча за национален курорт.

Празникът ще започне в 10.30 часа в градския парк с награждаване на най-малкия и най-възрастния жител на Стрелча, на победителите от шах и тенис турнирите. Ще бъде връчена финансова помощ за новородените деца от общината. В часовете до обяд програмата предвижда още откриване на кулинарна изложба и сувенирен павилион, детско шоу и надпяване – фолклорна програма с участие на самодейни състави от общината.

От 16.00 часа в спортния комплекс ще се проведат спортни игри, а по-късно ще бъде открито кръгово движение на площад „Оборище”. От 18.30 ще се проведе тържествена сесия за връчване на почетни отличия и откриване на Алея на видни стрелчани, а половин час по-късно в храма „Свети Архангел Михаил” ще бъде открита магерница и ще бъде раздаден курбан за здраве и благополучие. Вечерният концерт ще започне в 19.30 часа на площад „Дружба” и в него ще участват деца от детската градина в Стрелча, мажоретни състави от Панагюрище и местният танцов клуб „Пъстро хоро”. По-късно на сцената ще излязат група „Диана Експрес” и Райко Кирилов. Празникът ще завърши с илюминации.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване