08/02/14 11:53
(http://pik.bg)

Язовирът в Малорад заля помпената станция

Язовирът в Малорад заля помпената станция

Язовирът в борованското село Малорад е прелял и водата е заляла помпената станция на селото, съобщи кметът Петър Гарвански пред „Конкурент“. Докато се стабилизира положението, водоподаването ще бъде преустановено.

Снощи са евакуирани отново хора в сградата на местното читалище. Гарвански допълни, че като цяло ситуацията се успокоява постепенно, но на места щетите са ужасяващи. По думите му около 5 къщи в селото са тотално унищожени от водната стихия. Много са кирпичените постройки, които били разрушени от водата. 

Малорад е едно от селата, за които кметът на община Борован Десислава Тодорова бе обявила бедствено положение. Мостът, който свързва селото със съседното – Рогозен е разрушен, а мястото се охранява денонощно от полиция.

Вчера в Малорад пристигна и народният представител за Врачанско Камен Костадинов, който огледа щетите от бедствието. Той заяви, че се надява държавния бюджет да бъде актуализиран, тъй като парите в комисията за бедствия и аварии са почти изчерпани. Депутатът подчерта, че ще бъдат използвани всички инструменти, за да може регионът да се възстанови. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване