08/03/14 11:11
(http://pik.bg)

БЧК стартира кампания за набиране на средства заради потопа

БЧК стартира кампания за набиране на средства заради потопа

Българският червен кръст (БЧК) разблокира бедствения си резерв заради изключително тежкото положение в много райони в страната, вследствие поройните дъждове и наводненията. Това съобщават от организацията.

На бедстващото население ще се предоставят 600 спални комплекта и одеяла. Воден апокалипсис настъпи в Мизия, след като река Скът заля града. Над 500 души са евакуирани в Мизия и село Крушовене. Стотици са наводнените къщи, а десетки са разрушени.

Екипите на БЧК за реакция при бедствия са на място и ще раздават вода и подкрепителни закуски на евакуираните. БЧК работи съгласувано и в непрекъсната комуникация с Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението". БЧК активира своята кампания за набиране на средства за пострадалите от наводненията в страната.

Дарение от 1 лев може да се направи на кратък номер 1466 за всички мобилни оператори.

Дарения се събират и на банковата сметка:

УНИКРЕДИТ БУЛБАНК АД IBAN: BG64UNCR76301078660913 BIC: UNCRBGSF 1000 София, ул."Калоян" № 3 (За пострадалите от наводненията в страната).


Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване