08/03/14 14:11
(http://pik.bg)

Димитър Методиев: Финансовото състояние на „Напоителни системи” е много тежко

Димитър Методиев: Финансовото състояние на „Напоителни системи” е много тежко

Финансовото състояние на „Напоителни системи” е много тежко. Това каза в интервю за „Фокус” Димитър Методиев, изпълнителен директор и член на Съвета на директорите в „Напоителни системи” ЕАД .

„Искам да спомена, че за 5 месеца новото ръководство на „Напоителни системи” заедно с министъра на Земеделието и храните, Димитър Греков и неговия екип, успяхме да променим Закона за водите. Става дума за Параграф 4-ти, който вече ни позволява от бюджета на Република България да бъде финансирана тази дейност за предпазване от вредното действие на водите”, уточни Методиев.

По думите му обаче, сега, още 5 месеца не могат да се вземат тези пари, които им се полагат, за да може да се извършва тази дейност нормално. „Хората ми, които в момента са в Мизия заедно с механизацията, са под контрола на областния управител и на щаба, който е сформиран и в момента са без заплати. И не знам до кога ще бъдат без заплати”, уточни Младенов.

Според него, тези неща, които се случват и ще продължават да се случват, могат до някаква степен да бъдат ограничени, но за всичко това е необходимо да има средства. „Същото важи и за кметовете, не мога да кажа каква е ситуацията в Мизия, но най-вероятно кметът не е имал средства за река Скът, която минава през града, да бъде почистена. Не искам да обвинявам никого и не знам дали е точно така, но предполагам и той не е имал средства за извършване на тази дейност”, допълни Методиев.

По думите му, тази дейност е най-важната в нашата страна и е от стратегическо значение. 

„По закон ни се полагат 19 770 000 лева, които не ни се дават. Трябваше до 31 март да ни бъдат изплатени. Но причината сигурно е нямане на пари в държавния бюджет. Утре евентуално ще има актуализация и дано да може нещо да се направи за „Напоителни системи”, защото ще спомена, че в язовирите на „Напоителни системи” контролираме над 3 милиарда кубика вода. Това е огромно количество”, каза още Димитър Методиев. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване