08/04/14 18:29
(http://pik.bg)

Диетите водят до психически заболявания

Диетите водят до психически заболявания

Колкото по-рано една жена започне да се подлага на диети, толкова е голям рискът да се сдобие с различни здравословни проблеми, включително хранителни разстройства и алкохолизъм, твърдят учени от университета във Флорида.

Специалистите са провели 10-годишно проучване, в което са участвали 1340 човека. Оказало се е, че жените са изпитвали силен социален натиск, който ги е накарал да потърсят спасение, подлагайки се на диета. Някои от тях започнали да контролират приема на калории от 26-годишна възраст. По думите на професор Памела Кийл, ако човек започне рано да експериментира с диети, проблемите могат да се появят дори 10 години по-късно, т.е. ефектът е дълготраен. Има вероятност това се дължи на изначални здравословни проблеми (въздействие не само на околната среда, но и на генетиката). Всъщност, хранителното разстройство е резултат от социално, психологическо и биологическо въздействие. Ако подобни отклонения бъдат спрени още в най-ранна фаза, могат да се избегнат по-нататъшните проблеми с храната, алкохола и излишното тегло. По-добре е да се разчита на физическата активност и правилното хранене.

Започнете насърчаване на здравословен подход следва да бъде в началното училище. От тогава, когато това е в пубертета, много деца ще растат бързо наддават на тегло, че ще ги въведе в беда.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване