08/04/14 23:20
(http://pik.bg)

Порой се изсипа над Шумен, удави десетки домашни животни (снимки)

Порой се изсипа над Шумен, удави десетки домашни животни (снимки)

Животните загинали в пороя при село Враниловци са извозени в екарисаж в Шумен, съобщава "Фокус", като се позовава на информация на директора на Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) - Габрово Светослав Спасов.

„Удавените животни са кучета, кокошки, зайци, различни видове. Над метър е била водата в дворовете на хората. Животните са извозени с един автомобил до екарисажа в Шумен”, посочи Спасов. 

26 л/кв.м е падналият дъжд за около час над Шумен, съобщиха от метеорологичната станция в града, уточнява topnovini.bg. Дъждът е бил придружен от градушка и от силен вятър, като най-силните му пориви са били 14 м/сек.

В града има паднали две дървета на пътното платно - на ул. „Ген Гурко” до малката джамия и на ул. „Съединение” 209. При инцидентите няма пострадали хора. 

Към момента ситуацията е овладяна, но експерти от Агенцията ще следят за евентуална поява на животински трупове, които също ще бъдат изпратени там.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване