08/05/14 10:26
(http://pik.bg)

Водата в Мизия се оттегля, тонове кал покриват града

Водата в Мизия се оттегля, тонове кал покриват града

Тонове кал и тиня покриха Мизия, след като се оттегли водата, съобщава БНТ, като се позовава на кметът д-р Виолин Крушовенски. Остава бедственото положение в града, а в близкото село Крушовица започва отводняване. 

Първоначалният оглед на щетите от поражението започна. Създадена е организация за подаване на заявления за еднократни помощи, за което на засегнатите семейства ще помагат социални работници.

Засега данните са за над 100 рухнали къщигаражи, стопански постройки

Жандармерията охранява наводнените домове, защото сред местните се появиха притеснения за мародерства.

Четири пункта са организирани от Българския червен кръст за раздаване на минерална вода, суха храна и одеяла. тващите райони в страната. В тяхната инициатива се включи и куриерска компания, която ще транспортира безплатно  в следващите три дни помощи и стоки от първа необходимост за пострадалите от наводнението в Мизия, пише Дарик.

Пратките ще бъдат транспортирани до Враца, а оттам военни автомобили ще ги превозват до пострадалия град Мизия. Условията на куриерите са пратките да са с максимален размер 50/50/50 см, да не съдържат развалящи се стоки, а трайни продукти, санитарни и хигиенни материали. Друго условие за безплатен транспорт на помощите е пакетите да съдържат опис на съдържание и количество на изпращаното дарение

Междувременно в Мизия дойде и добра новина. Роди се първото бебе след бедствието. Родителите му сасемейство с наводнена къща, съобщи БГНЕС. Момиченцето на име Никол е третото дете в семейството и се появи на бял свят вчера вечерта. Семейството вече търси квартира, защото не може да се прибере с новороденото в наводнения си дом.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване