08/05/14 17:57
(http://pik.bg)

Говорителят на ГЕРБ: Успех на новите министри, те ни носят сигурност

Говорителят на ГЕРБ: Успех на новите министри, те ни носят сигурност

Назначаването на служебно правителство е една много добра новина и се надявам да се успокои политическото напрежение. Този кабинет има ясни приоритети и ние можем да следим дали ще бъдат изпълнени те. Това е една добра мярка, за да се стабилизира политическото напрежение. През последната година живеехме в една несигурност. Властта се връща при суверена и въпреки нападките срещу президента това остана една от най-стабилните институции в държавата.

Това каза говорителят на ПП ГЕРБ Румяна Бъчварова в предаването "Лице в лице" по БТВ. Това правителство ще помогне да се премине плавно към следващо управление. В състава на служебното правителство има експерти, има хора от предишно управление, но има и представители на гражданското движение. Това ще е много добър синхрон. Иска се много голямо мъжество, за да поемеш такава отговорност и аз пожелавам успех на министрите, заяви Бъчварова.

Според нея решението да се подкрепи актуализацията на бюджета на НЗОК е бил ход на ГЕРБ по неотложност. Групата на партията направи това, за да се намали сътресението в здравната система. Беше необходим един цялостно променен бюджет, но БСП не посочи по какъв начин ще бъде актуализиран бюджета на НЗОК, което ни показва отново задкулисни действия.

Нещо повече бяхме свидетели на политическа безотговорност. За евентуална коалиция между ГЕРБ и Реформаторския блок, Бъчварова коментира, че се надява много скоро вътрешнопартийните конфронтации да бъдат разрешени, както и да имат добър резултат на предстоящите избори. Според нея ГЕРБ и реформаторите като десни партии трябва да са партньори.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване