08/05/14 05:26
(http://www.klassa.bg/)

Палестинско момиченце убито от ракета

 Осемгодишно палестинско момиченце бе убито, а 30 души ранени при въздушен удар в западната част на град Газа след влизането в сила на едностранното израелско примирие, съобщиха палестинските спасителни служби, цитирани от Франс прес.

 

Ударът е бил нанесен от израелската авиация. Поразена е триетажна сграда в бежанския лагер Шати. Очевидци и кореспонденти на АФП заявиха, че са чули изстреляна от самолет ракета, която ударила сградата.

 

Израелската армия заяви, че ще проучи информацията. Няколко минути след 07.00 ч. по Гринуич, когато влезе в сила израелското примирие, самолет F-16 стреля по къщи. „Няма примирие. Как може да има? Това са лъжци, не спазват обещанията си”, заяви местният жител Айман Махмуд.

 

Триетажната сграда, а може би и съседният блок са в развалини, от които се подават метални тръби, тенджери, парчета стъкло и пластмасова детска триколка.

 

„Казват, че тук се криели бойци, но ние сме само цивилни”, възмущава се съсед от покрития със стъклени отломки под на къщата си.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване