08/05/14 21:08
(http://pik.bg)

Първанов: АБВ предлага три основни цели за възстановяване на държавата

Първанов: АБВ предлага три основни цели за възстановяване на държавата

АБВ предлага три основни цели – възстановяване на държавността чрез дълбока реформа на държавното устройство и институциите и съдебната власт, промяна на политическия модел на управление и предотвратяване на демографския срив. Това каза Георги Първанов, президент на Република България 2002 -2012 година и председател на АБВ, по време на среща с обществеността в Провадия.

Георги Първанов припомни какво е наложило създаването на АБВ, а именно липсата на морал в управлението през последните години. Първанов подчерта, че АБВ налага своя идеен облик последователно. АБВ вече има конкретна предизборна платформа, в която са включени всички основни сектори на страната. Партията прави и допитване до гражданите във връзка с 11 конкретни цели и задачи

По този начин партията ще усети пулса и желанието на хората. АБВ предлага референдум за нова конституция, който да доведе до промяна на държавното устройство и установяването на президентска република. „Българския парламентаризъм е компрометиран, доверието в парламента е една 8%, колкото е било по времето на управлението на Виденов”, каза Първанов.

АБВ е и засилен мажоритарен избор, за избор на личности, а не на партийни листи по време н парламентарните избори, както и за трикратно намаляване на партийните субсидии. Според Георги Първанов това не е морално в условие на криза. АБВ предлага още строга система за контрол на финансирането на партиите, реформа на съдебната власт и създаване на структура за борба с корупцията по високите етажи на властта. Георги Първанов посочи, че това са пакет от идеи, които могат да доведат до силна държава.

Според Георги Първанов държавата в момента я няма, а на страната ни е необходима силна държава, но не административна, а с активна социална политика и със стимули за бизнеса. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване