08/05/14 04:57
(http://www.klassa.bg/)

Руски тенор идва за „Риголето”

 Руският тенор Алексей Тата-ринцев пристига у нас за ролята на херцога в шедьовъра на Джузепе Верди “Риголето”, който ще се играе на 8 август в рамките на Международния фестивал “Вар-ненско лято” в “Опера в Летния театър”. Постановката е на режисьора Кузман Попов, диригент е постоянният гост-диригент на Държавна опера – Варна, от Италия Стефано Сегедони.

 

Солистът на Новая опера в Москва и на Болшой театър Алексей Татаринцев има широк репертоар – той е изпълнявал партиите на Ленски и Трике от „Евгений Онегин” от Чайковски, Тамино във „Вълшебната флейта” на Моцарт, Алфред от „Прилепът” на Йохан Щраус. Негова коронна роля е на граф Алмавива от „Севилският бръснар” на Росини. В репертоара му влизат и едни от най-известните романси на Рахманинов и Чайковски, солистичната партия на „Меса ди Глория” от Пучини и др. Татаринцев е участвал в международни конкурси в Германия, Япония, Франция, Белгия и Швейцария. Лауреат и носител е на бронзов медал от II международен конкурс „Галина Вишневская”, златен медал от Международния конкурс в памет на Лучано Павароти и бронзов медал от конкурса „Михаил Глинка”.

 

Любопитно е, че той започва кариерата си като хоров диригент и едва по-късно се отдава на оперно пеене. Съпруг е на мецосопраното Агунда Кулаева, която гледахме във Варна като Кармен в операта „Кармен” от Бизе.

 

В ролята на Риголето влиза талантливият български баритон с впечатляваща международна кариера Венцеслав Анастасов. Именитият баритон работи с такива големи имена в света на операта като Лорин Маазел, Зубин Мета, Пласидо Доминго. Кариерата на Венцеслав Анастасов минава през сцени като „Палау де лас артс” – Валенсия, „Гран театро де Лисео” – Барселона, опера „Монте Карло”, Фестивала в Солотурн, „Залцбург аудиториум” и др.

 

Солистката на Варненската опера Ирина Жекова ще изпълни партията на Джилда, а като Монтероне и Спарафучил ще гледаме Деян Вачков. В останалите роли ще видим Силвия Ангелова (Мадалена), Свилен Николов (Маруло), Вяра Железова (Джована) и др.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване