08/05/14 04:59
(http://www.klassa.bg/)

С актуализацията на бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2014 г. приключи работата си 42-рото Народно събрание

 С актуализацията на бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2014 г. приключи работата си 42-рото Народно събрание. В началото на извънредното заседание на парламента председателят на Народното събрание Михаил Миков изрази съчувствие и съпричастност към сънародниците в различни области на страната, засегнати от бедствия.
Дебатите по промените в бюджета на НЗОК се предаваха пряко по БНТ и БНР. В пленарната зала беше министърът на финансите Петър Чобанов.
Парламентът актуализира на второ четене бюджета на НЗОК за 2014 г. с 225 млн. лева. Увеличаването на парите на Здравната каса е на база намаляване на разходите на министерствата. От тези средства 200 млн. лева са за болнична помощ и 25 млн. лева - за лекарства за злокачествени заболявания. С промените в Закона за бюджета на НЗОК депутатите измениха и Закона за държавния бюджет и отразиха допълнителния трансфер от 225 млн. лева.
Парламентът предостави 50 млн. лева допълнително за предотвратяване, овладяване и преодоляване на последиците от бедствия. Средствата идват от парите за инвестиции и програми в областта на енергетиката.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване