08/06/14 17:06
(http://pik.bg)

ББЦ призовава и останалите евродепутати за солидарност с бедстващите в Мизия

ББЦ призовава и останалите евродепутати за солидарност с бедстващите в Мизия

Одобряваме решението на служебния премиер Георги Близнашки и членовете на кабинета да дарят по 300 лв. от заплатите си за бедстващите от наводненията в страната.
Бихме искали да припомним, че лидерът на „България без цензура“ и зам.-председател на групата на Европейските консерватори и реформисти в Европарламента Николай Бареков вече дари 3 000 лв. за спешни разходи от своята евродепутатска заплата още на 3 август. Използваме случая, за да призовем и останалите шестнадесет български членове на Европейския парламент да покажат благородство, като не забравят, че народът ги е изпратил в Брюксел и сега трябва да бъдат солидарни с нещастието на съгражданите ни.
Напомняме, че Николай Бареков дарява цялата си заплата на евродепутат за нуждаещи се деца и читалищна дейност. В неделя той пренасочи част от заплатата си заради извънредната ситуация в Мизия и заради необходимостта от спешна доброволческа намеса на мястото на бедствието. И в момента в офисите на „България без цензура“ в цялата страна тече дарителска кампания за пострадалите от наводненията, като даренията се препращат към кризисния координационен щаб във Враца. Самият щаб започна да действа още на 3 август сутринта, а местни симпатизанти на ББЦ, „Евромайки“ и МББЦ се задействаха с помощи, гражданска охрана и труд.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване