08/06/14 12:55
(http://pik.bg)

Беновска прекъсна предаването на властта с остър въпрос към Орешарски, на който не получи отговор

Беновска прекъсна предаването на властта с остър въпрос към Орешарски, на който не получи отговор

Журналистката от Радио К2 Илиана Беновска прекъсна церемонията по предаването на властта между правителството на Пламен Орешарски и това на Георги Близнашки, която се проведе в Гранитната зала на Министерския съвет пред множество медии.

След речта на досегашния премиер и преди думите на служебния, тя зададе следния въпрос: "Господин Орешарски, защо премълчахте как ще се извините на българския народ за тези година и два месеца управление, в които енергетиката задълбочи далаверите, не се извърши никаква реформа в правосъдната система по повод 8-годишния мониторинг, МВР и неговите служби се превърнаха в репресивни органи, а евросредствата по 4 програми бяха спрени? Отговорете на този въпрос, моля Ви, с цялото уважение го задавам!"

"Ще Ви отговоря на отделна пресконференция, мисля, че тук не е мястото", опита се да се измъкне бившият премиер.

Острата журналистка го контрира: "Защо? Тук е мястото! Това правителство, като кукли на конци, изпълняваше политически поръчки, кажете на кого! Отговорете моля, с цялото си уважение Ви задавам този въпрос, дължите този отговор на българите! Мисля, че и премиерът Близнашки няма да има против това. Благодаря Ви!"

Пламен Орешарски обаче категорично не пожела да се впуска в подробности по темата: "Многократно съм отговарял на Вашите въпроси, пак Ви казвам, че тук не е мястото, ако всеки от журналистите реши да зададе един въпрос като Вас, мисля, че ще развалим съвсем церемонията".

"Ние сме Ваши избиратели, господин Орешарски, имаме право да питаме и да знаем кой ни управлява и защо!", видимо се ядоса Беновска, но позволи на церемонията да продължи.

"Благодаря Ви!", категоричен бе бившият премиер.

"И аз Ви благодаря, очевидно нямате отговор на въпросите!", заяви от своя страна журналистката. 

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване