08/06/14 05:26
(http://www.klassa.bg/)

В Москва се подиграха на Обама за ЧРД

 
rid
„Честит рожден ден” на английски
Активисти на инициативна група от московски студенти изписаха през нощта на 4 август сградата на посолството на САЩ в Москва. С прожектиране на лазер те изобразиха лицето на американския президент Барак Обама и насочен към устата му банан. В края на акцията на сградата бяха изписани думите Happy Birthday.

 

По-рано през деня на 4 август друга група студенти провеси на сградата на US посолството банер с портрети на президента на САЩ в стил „Трите маймуни” с надпис „Нищо не виждам, нищо не чувам и не казвам истината на никого”.

 

По време на тази акция бе задържан един младеж от органите на реда в Москва, отбелязва ИТАР-ТАСС.

 

Всъщност Барак Обама посрещна скромно 53-тия си рожден ден, предаде Асошиейтед прес. Той отбеляза годишнината си предварително през уикенда в президентската вила в Кемп Дейвид, където беше поканил трима приятели от детските си години в Хаваите.

 

Рожденият ден на президента съвпада с момент на напрежение за Белия дом във връзка с вътрешни и международни проблеми. На петъчната си пресконференция Обама беше бомбардиран с остри въпроси, поради което се пошегува: „А аз си мислех, че ще ме питате как ще прекарам рождения си ден.”

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване