08/06/14 04:59
(http://www.klassa.bg/)

Гришо: Топ 10 е само началото

 Григор Димитров обяви, че влизането в топ 10 на световната ранглиста на АТР за него е само началото на възхода му в тениса. Това стана на

 

специална церемония преди Мастърса

 

в Торонто, на която президентът на Асоциацията на професионалните тенисисти Крис Кермоуд награди Гришо, Милош Раонич, Кеи Нишикори и Ернест Гулбис със статуетки за техния дебют сред първите 10 на света.

 

„Това определено означава много за мен“, коментира първата ни ракета, който си осигури място в челото на класацията след страхотното си представяне на тазгодишния „Уимбълдън”, където детронира защитаващия титлата си Анди Мъри и достигна до първия си полуфинал на турнири от Големия шлем. Както е ясно, от началото на тази седмица пък 23-годишният хасковлия стигна рекордното 8-о място.

 

„През целия си живот съм мечтал да бъда част от топ 10, а това бе и една от основните ми цели, откакто съм на тура. Приемам това постижение като стъпка напред, а за мен това е само началото. Много съм развълнуван да бъда част от тази група от тенисисти. Когато достигнеш до топ 10, придобиваш един друг статут и това ти носи по-голяма увереност и вяра в собствените възможности. С Роджър Рашийд обаче знаем, че това е само началото и искаме да се изкачим още по-напред“, добави Гришо.

 

За жалост на японския му колега Кей Нишикори обаче световният №11 в момента

 

може да пропусне US Open

 

в края на месеца заради контузия. Японецът е претърпял операция за отстраняване на киста от десния крак в Шарлът, Северна Каролина, и със сигурност пропуска турнира в Синсинати другата седмица.

 

В същото време хърватинът Иван Додиг поднесе първата изненада на турнира в Торонто, където Гришо започва директно от втория кръг и очаква победителя от мача между Франк Данчевич (Кан) и Доналд Йънг (САЩ).

 

Додиг отстрани поставения под номер 10 в схемата Джон Иснър (САЩ) след 6:4, 6:7(4), 6:3.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване