08/06/14 13:24
(http://pik.bg)

Джамбазки си откри приемна в Сърбия

Джамбазки си откри приемна в Сърбия

Евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки ще приема днес в Босилеград /Сърбия/ български граждани от Западните покрайнини. Приемната му ще е в сградата на Културно-информационния център на българите там.

На пресконференция в Кюстендил той посочи, че първият разговор в приемната днес ще бъде посветен на това как Европейският парламент трябва да защитава правата на българските граждани, които живеят извън територията на страната. Той допълни, че целта му ще бъде да защитава правата на живеещите в Западните покрайнини наши сънародници, възможността им да учат на български език, да го използват при официалните документи, да имат възможност да създават свои движения и организации и лесно да пътуват до най-близкия им български град - Кюстендил.

Евродепутатът каза, че постоянна своя приемна ще има в Кюстендил, а ако европейското законодателство позволява - и в Босилеград. Ангел Джамбазки коментира и подписаното наскоро споразумение с Националния фронт за спасение на България. Той посочи, че създаденият общ "Патриотичен фронт" е отворен и за други обединения на младежи, учени, обединени от принципите на българския национализъм и възраждането на духовността.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване