08/06/14 05:51
(http://www.klassa.bg/)

ДСБ иска Радан Кънев начело на реформаторите

 Гражданският съвет в Реформаторския блок (РБ) се зае да помирява враждуващите лагери. След първоначалния шок от оставката на Радан Кънев като говорител на блока, вчера пет­те партии били принудени да препотвърдят участието си в него. До 4 дни работна група трябва да преработи учредителното споразумение, така че РБ да има председател начело. От ДСБ ще предложат Радан Кънев за поста. Тъмносините се ползват с подкрепата на БЗНС и НДПС. От партията на Кунева и от СДС обаче се противопоставят. От ДБГ предложили на партньорите си и те да проведат референдум за отношението към ГЕРБ.

Под сурдинка се твърди, че причина за колизията в РБ е реденето на листите. Първоначалната уговорка е била по 1/3 от местата за ДБГ, за ДСБ и още толкова за останалите формации. От партията на Кунева обаче поискали половината водачески места.

Междувременно днес ще бъде учредена нова коалиция „Десните“. В нея влизат три партии - „Синьо единство“, ЕНП, БДФ и няколко представители на ДСБ, но в качеството си на „гражданска квота“. „Не желаем да разцепваме ДСБ, но не искаме и да завиваме наляво като РБ“, обясни бившият здравен министър в кабинета „Костов“ Илко Семерджиев. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване