08/06/14 04:56
(http://www.klassa.bg/)

Йотингер: Русия и Украйна да се разберат за временна цена на газа

 Преди да бъде решен спорът за дълга, Русия и Украйна трябва да се споразумеят за временни цени на доставките на газ на тристранните преговори с Еврокомисията, които в момента са прекъснати. Това заяви еврокомисарят по енергетиката Гюнтер Йотингер в интервю за германския в. „Франкфуртер алгемайне цайтунг”, цитиран от БТА.

 

Според Йотингер временното решение може да действа, докато не се появят резултати от арбитражното съдопроизводство по случая. „Разбира се, такъв междинен вариант трябва да включва пълно заплащане на неиздължените сметки по фактури“, допълни еврокомисарят.

 

Йотингер предлага през есента да се провери колко газ Русия доставя всеки ден през транзитната система на Украйна и колко газ отива за ЕС от границата на Украйна, за да няма неразбиране и лъжливи обвинения.

 

По-късно от офиса на Йотингер потвърдиха, че е насрочена двустранна среща между руския енергиен министър Александър Новак и еврокомисаря. Тя ще се състои на 29 август в Москва. Ключовата тема на предстоящите разговори ще бъде възможността да бъдат възобновени тристранните консултации между Украйна, Еврокомисията и Русия по газовите въпроси.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване