08/06/14 16:49
(http://pik.bg)

Кристалина Георгиева във "Фейсбук": Чест и отговорност е да съм кандидат на България за втори мандат в ЕК

Кристалина Георгиева във "Фейсбук": Чест и отговорност е да съм кандидат на България за втори мандат в ЕК

Кристалина Георгиева благодари в социалната мрежа за втората си кандудатура за български представител в Европейската комисия. Тя беше предположена за върховен представител по въпросите на външната политика по време на първото заседание на служебното правителство.

"За мен е чест и отговорност да съм кандидат на България за втори мандат в Европейската комисия. Благодаря на всички, които ме подкрепят", написа във "Фейсбук" Георгиева. 

„Ще направим национално усилие нашият досегашен комисар да получи по-висок пост“, коментира служебният премиер проф. Близнашки, но не отговори на въпрос за какъв ресор ще настоява страната ни, ако не успее да се пребори за по-високия пост.

"Играем за победа, ако не успеем, тогава ще мислим за други варианти, посочи той и допълни, че страната ни има силен кандидат и „твърде съществени шансове“. Както и да се развият събитията, заставаме зад тази кандидатура", подчерта той.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване