08/06/14 19:45
(http://www.klassa.bg/)

Намериха 127 кг кокаин в учебната платноходка на испанските ВМС

 Испанските власти откриха 127 кг кокаин на борда на учебната платноходка на испанските военноморски сили, предаде АФП.

Кокаинът бил укрит в редица труднодостъпни места на четиримачтовата шхуна „Хуан Себастиан де Елкано“, вкл. между резервните платна, до които имали достъп малцина моряци, се уточнява в изявление на испанската Цивилна гвардия.

Сред моряците имало двама испанци, които на 12 юли бяха арестувани заедно с един еквадорец точно преди пристигането на кораба в пристанище Марин в североизточната испанска област Галисия след 6-месечно обучение в морето. Задържаните бяха изпратени във военен затвор в Мадрид и са обвинени в „наркотрафик и закононарушение, извършено от военнослужещи“.

Тримата мъже се възползвали от престой от няколко дни в Колумбия, за да влязат в контакт с местни наркотрафиканти, които им поверили кокаина да го откарат в Ню Йорк срещу пари.

Кокаинът бил скрит в дрехите им, което им позволило да го натоварят на кораба и после да го разтоварят и да го занесат на други колумбийски наркотрафиканти.

Наркотрафикантите били арестувани в средата на май с 20 кг кокаин у тях след заминаването на испанския кораб от Ню Йорк.

„Хуан Себастиан де Елкано“ е с дължина 113 метра и може да приеме на борда си близо 200 души. Тя е в експлоатация от 1928 г. и на нея се обучават бъдещите военноморски офицери на Испания, сред които са настоящият крал Фелипе VI и баща му Хуан Карлос 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване