08/06/14 12:40
(http://pik.bg)

Под наблюдение са 12 язовира по поречието на река Скът

Под наблюдение са 12 язовира по поречието на река Скът

На заседание на кризисния щаб в град Мизия бяха набелязани конкретни мерки за недопускане на нови наводнения, предвид прогнозата за очаквани валежи.

Населеното място е разделено на четири основни участъка, в които се извършват отводнителни действия, съобщиха от МВР.

Междувременно тази сутрин в град Мизия отново заваля дъжд. Все още водата не се отдръпнала от залетите квартали.  

Екипи от пожарникари и спасители работят още на територията на Бяла Слатина и село Крушовица.

Организирани са групи за наблюдение на 12 язовира по поречието на река Скът, които докладват в Оперативния център за нивото на водата на всеки час. Към момента няма данни за покачване нивата на реката и наблюдаваните водоеми.

За шест области на страната е обявен жълт код за интензивни валежи за днес - това са Видин, Монтана, Враца, Ловеч, Плевен и София-област, където очакваните количества са между 10 и 40 л/кв.м. Температурите в Северозапада днес ще варират от 21 до 32 градуса.  

От вторник чрез системата за рано оповестяване се излъчват периодично текстови съобщения с указания към хората в района, а представители на общината обикалят града и разясняват правилата за поведение при евентуално ново наводнение.

Служители на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" съвместно с представители на Министерството на отбраната са организирали три пункта, в които два пъти дневно се приготвя храна за евакуираните хора.

Българският червен кръст е създал център, в който нуждаещите се получават нужното медицинско обслужване, както и допълнителни провизии и вода.

Екипи обикалят населените места в района, издирват удавени домашни животни и ги предават за унищожаване.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване