08/06/14 08:51
(http://pik.bg)

Политолог: На служебното правителство не трябва да се гледа политически

Политолог: На служебното правителство не трябва да се гледа политически

„Аз с проф. Близнашки се запознах на протеста. От протестите до подаването на оставката никога не се случи диалог, разговор между протестиращите и властта”, обяви в студиото на „Здравей, България” Антоанета Цонева от Института за развитие на публичната среда.

„Тази власт трябва да си тръгне. Трябва да се състои демонтиране на модела и това не го отрича никой – нито БСП, нито ДПС, нито всеки, който днес заявява интерес към властта. В този смисъл, ако питате за овластяване, протестиращия човек потвърди своята правота за всичко, което се случи за тази една година. Неговият дневен ред е признат за дневния ред на политиците”, заключи Антоанета Цонева от Института за развитие на публичната среда.

„Служебното правителство е един административен орган и на него не трябва да се гледа толкова политически, колкото се опитваме. Разбира се, че е експертно, от теснокарти, от хора, които би трябвало да са равно отдалечени от партиите”, обяви политологът Мария Пиргова. „Харесвам проф. Близнашки заради неговата честност и това, че изказва публично своята позиция тогава, когато не е съгласен. Той е и човекът, който се зае с подписката за референдума”, обяви от своя страна социологът Мира Радева.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване