08/06/14 17:52
(http://pik.bg)

Срутен мост остави без медицинска помощ село Шипот

Срутен мост остави без медицинска помощ село Шипот

След като през миналата седмица се срути мост в село Шипот, обстановката в малкото населено място остава трудна, съобщава Лидка Кирилова, кметски наместник. Тя посочи, че редовно се доставя хляб в селото, като колата успява да премине по пътя край манастира на село Извор.

„Този път е черен, много изровен и от там не всички коли успяват да преминат”, обяснява Кирилова. До Шипот вече не пътуват автобуси, не идва и личен лекар. Линейките също няма от къде да минат за да стигнат до селото.

„На мястото на моста има понтон и от там – линейката ще дойде на отсрещния бряг, а ние по понтона ще трябва да докараме болния човек, ако се случи”, допълни Кирилова. Тя обясни, че водата в дерето все още е много висока и не могат да започнат възстановителните работи за ремонта на мостовото съоръжение.

„Добре е, че част от децата на възрастните хора, живеещи в Шипот успяват с автомобилите си да дойдат в селото – носят лекарства на родителите си и всичко, което е необходимо”, заяви Кирилова. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване