08/06/14 19:42
(http://www.klassa.bg/)

Събрани са над половината от веществените доказателства за сваления "Боинг"

 Международните експерти събраха над половината от веществените доказателства на мястото, където в Украйна падна сваленият пътнически "Боинг".

Това съобщи малайзийският вътрешен министър Ахмад Хамиди при завръщането си от Киев. 
По думите му разследващата дейност "върви в много напрегнат график, всеки ден не повече от част и половина", което е свързано с обстановката в района, където продължават боевете. Министърът добави, че група водолази от Австралия и Нидерландия са започнали да прочуват дъното на езерото близо до село Грабово. Експертите смятат, че в него също може да се намерят останки на самолета. В разследващата работа на местопроизшествието участват 87 малайзийски експерти заедно с техни колеги от други страни. 
Междувременно холандски експерти заявиха, че през последните три дни не са намерили никакви останки на загинали пътници или части от самолета и свързаха това с факта, че преди тях някой е бил на местопроизшествието. "Така може частично да се обясни защо екипът не е намерил някои части от телата в продължение на тези дни", каза ръководителят на разследващите експерти Питър-Яап Аалберсберг от Нидерландия (на снимката). Той добави, че на мисията ще й трябват още няколко дни за издирването на останалите тела и части на самолета.
Той също разкри, че мисията се обърнала към местните жители да помогнат в търсенето на вещите на загиналите. За целта в село Расипное са раздадени листовки. Жителите му са призовани също да разкажат какво са видяли в деня на трагедията. 
Малайзийският "Боинг 777" с 298 души на борда бе свален на 17 юли край Донецк. Няма оцелели.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване