08/08/14 04:47
(http://www.klassa.bg/)

Samsung подготвя впечатляващи флагмани

 
Така може да изглежда новият Galaxy Note 4.
Появиха се и снимки на Galaxy Alpha 6,7-инчовия фаблет.
Съвсем скоро Samsung ще представи нови два флагмана, с които разчита да дръпне в продажбите след регистрирания спад в последните две тримесечия. При среща с инвеститори, на която корейският производител е представил тримесечните си финансови резултати, топ-мениджърът на компанията е анонсирал появата на два нови флагмана. Най-вероятно става въпрос за Galaxy Alpha и Galaxy Note 4, за които отдавна се носят различни слухове.

 

Вицепрезидентът на Samsung Ким Хън Джун също съобщи, че през втората половина на тази година компанията ще представи на пазара два нови смартфона от висок клас с различен размер на екрана и с използване в тях на „нови материали“.

 

Фаблетът Galaxy Note 4 ще бъде представен на 3 септември по време на събитието Unpacked 2014, което ще се състои в Берлин по време на IFA 2014. Флагманът се очаква да разполага с

 

5,7-инчов екран с резолюция 2560х1440 пиксела

 

процесор Qualcomm Snapdragon 805, 16-мегапикселова задна камера с оптична стабилизация (OIS), 4-мегапикселова предна камера, 3 GB оперативна (RAM) памет и 32 GB вградено място за файлове.

 

Другият модел е смарфонът Galaxy Alpha, сред чито основни достойнства ще са метален корпус, 4,7-инчов екран с HD резолюция от 1280х720 пиксела, 64-битов Exynos 5433 чипсет, 2 GB оперативна (RAM) памет, 32 GB вградено хранилище, 12-мегапикселова задна камера и 2-мегапикселова предна. Графичният ускорител ще е Mali-T624, а операционната система - Android 4.4.2 KitKat.

 

Според IDC, през второто тримесечие на 2014-а Samsung е произвела 74,2 милиона смартфона, но продажбите са спаднали с 25%. За периода април-юни, печалбата на Samsung е намаляла почти с 30% до $4,3 милиарда.

 

Samsung Galaxy Alpha минава през мелницата със слухове от доста време насам. В крайна сметка един от тях се потвърди – метален корпус, който се различава значително от традиционните дизайни на корейците. Преди дни се появиха и

 

нови снимки на устройството

 

които го разкриха в бял цвят. Този смартфон вероятно ще се позиционира някъде сред по-добрите устройства в средно високия клас. Първоначалната дата за представяне на устройството бе 13 август, но може би и то ще бъде изместено за началото на септември.

 

Според снимки, изтекли в Weibo, Galaxy Alpha ще е във вариант и на 6,7-инчов фаблет. Ръбовете на устройството са скосени подобно на iPhone 5/5s и HTC One. Ходът на Samsung е особено интересен, имайки предвид, че конкурентният модел iPhone тази година вероятно няма да има скосени ъгли. От известно време компанията се стреми да се дистанцира от дизайн концепциите на Apple и това вероятно е усилие в тази посока.

 

Междувременно стана ясно, че Samsung и Microsoft отново ще се съдят. Софтуерният гигант получава сериозни приходи от голяма част от производителите на Android устройства. Компании като Samsung плащат такси за всеки продаден Android модел, а това до определен момент носеше на Microsoft повече приходи от продажбите на Windows Phone смартфони. Изглежда Samsung отказва да продължи с описаната практика, тъй като бизнесът й със смартфони е изключително развит и изплащането на таксата е твърде голямо финансово бреме. Корейската компания твърди, че Microsoft няма право да настоява старите правила да се запазят и да начислява лихва при закъснели плащания, защото е купила Nokia. Samsung намира хода за вредящ на конкурентната среда и се притеснява, че след време редмъндската компания ще спре да лицензира Windows Phone. Microsoft, от своя страна, намира обясненията за неоправдани и се изправя срещу Samsung в съда.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване