08/08/14 05:00
(http://www.klassa.bg/)

ЕК: Не сме спрели програма „Регионално развитие”

 От Европейската комисия са спрели плащанията само по две оси на оперативна програма "Регионално развитие", а не цялата програма. Това заяви Анмари Хюбер, говорителката на еврокомисаря по регионалната политика Йоханес Хаан, цитирана от БГНЕС. По-рано вчера служебният вицепремиер и регионален министър Екатерина Захариева обяви по bTV, че българският сертифициращ орган е спрял плащанията по цялата програма.

 

"В резултат на заключенията на одиторска мисия на Генерална дирекция "Регионална политика" с писмо от 3 юни 2014 г. плащанията по приоритет 1 "Трайно и интегрирано градско развитие" и приоритет 3 "Трайно развитие на туризма" по оперативна програма "Регионално развитие" бяха спрени. Комисията продължава плащанията по други приоритети от програмата", заяви Анмари Хюбер. Тя отбеляза, че са били установени пропуски в областта на обществените поръчки.

 

Тя припомни, че на 13 юни 2014 г. е получен отговор от българските власти в Генерална дирекция "Регионална политика". Идните седмици ЕК ще се произнесе по казуса, но на този етап няма решение за възобновяване на плащанията.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване