08/08/14 05:49
(http://www.klassa.bg/)

Имаме си наши

 Русия въвежда забрана за внос на отделни видове хранителни продукти от страните от ЕС, САЩ, Австралия, Канада и Норвегия. На бюрото на премиер Дмитрий Медведев сега лежат ответните, но засега неподписани мерки срещу санкциите над руската авиокомпания "Добролет", пише вестник Российская газета. 
В изпълнение указа на президента Владимир Путин за „прилагане на отделни специални икономически мерки с цел гарантиране сигурността на Руската федерация”, премиерът Дмитрий Медведев подписа правителствено постановление, създавайки пълен списък на стоките забранени за внос в Русия от редица държави, които по-рано въведоха икономически санкции срещу руски компании и граждани. 
„Дълго време страната никак не отговаряше на т. нар. санкции, които някои държави въведоха спрямо Русия. Ние до последно се надявахме нашите чуждестранни колеги да разберат, че санкциите са задънена улица, те на никого не са нужни. Но те не разбраха, и ситуацията се разви така, че ние сме принудени да предприеме ответни мерки”, каза Медведев откривайки заседанието на правителството. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване