08/08/14 05:08
(http://www.klassa.bg/)

Необходима е една дясна партия

 „Синьо единство”, Единна народна партия и Български демократически форум учредиха нова коалиция – "Десните". В „Десните” освен „Синьо единство” на Надежда Нейнски, ЕНП на Мария Капон и БДФ влиза и гражданската квота. Публикуваме становища по темата от интернет форумите. Редакцията на „Монитор” не носи отговорност за изказаните мнения.

 

Ха-ха

 

„Синьо единство", Единна народна партия... Всички са единни, а иначе цял рояк в така нареченото "дясно". Толкова сте единни, че даже може да се каже, че всеки един сам по себе си е единен ­ ако не беше трагично, щеше да е комично. Не разбрахте ли, че за да има дясно, трябва да разтурите всички партии до една и да станете обикновени членове на една-единствена единна партия, която в никакъв случай в името си не трябва да има "съюз, обединение, сдружение, ООД, АД и т.н.", а да е едно простичко "Българска демократическа партия" с един лидер и изпълнителен съвет и да се приключва. 1789 партии и коалиции никога няма да изградят единно дясно, докато се надпреварват кой повече трохи да събере под масата.

 

Каубой

 

Силно ме съмнява, че някога там ще има истинско обединение. Вечно някой не е съгласен с нещо и хоп, нова партийка ­ и понеже трудно надхвърлят 1000 човека членска маса, се чудят на какви "принципи" да се "обединят" – естествено, "обединението" трае само докато не се появи кокал, за който да започне борбата, и съответното разцепление е налице. Уж интелигентни хора, но иначе силни индивидуалисти ­ е как да гласуваш за такива хора, които помежду си не могат да се разберат повече от десетилетие, а държавата тръгнали да оправят. Болно е, но явно "дясната интелигенция" е на такова ниво в момента, че личното е над държавното. Когато тази тенденция се обърне, държавността в България може и да дръпне, но, честно казано, признаци дори за бегъл оптимизъм в тази насока едва ли ще видим в близкото бъдеще, което е жалко за България.

 

From Norway

 

Те хубаво се съюзиха, но какво ще направят за българския народ? Това е по-важното. Ще преборят ли ужасната безработица в страната? Младежите масово са без работа и са принудени да напускат страната в търсене на препитание. Решат ли проблема с безработицата и да осигурят работни места за всички хора, то тогава, само с това ще оправят три неща (с един куршум три заека, дето се вика) ­ ще премахнат безработицата, ще спрат емиграцията и изтичането на младите българи навън и ще се оправи демографската катастрофа в България. (След като българите не напускат страната, значи ще има българи в България и няма да изчезнем. А те щом ще останат в страната, значи ще имат работа.) )Така че всичко опира до безработицата, както се вижда. Оттам ще се вдигне и стандартът на живот, и всичко... За сравнение в най-богатата страна сега – Норвегия, има под 3% безработица, само който не иска, той не работи, затова са тия 3%.

 

д-р Стефан Данев

 

Нека има стабилна дясна консервативна партия в България.

 

Без значение дали сте ляв, десен, центрист, патриот, либерал, аполитичен... би трябвало да ви е ясно, че липсата на такава партия е дефицит за политическия живот на всяка страна.

 

Всяка прослойка граждани следва да си има политическо представителство, а ако е по-малка ­ да разчита на най-близката до интересите си партия.

 

Политиката предлага алтернативи ­ за едни хора едно решение е по-изгодно от друго, за други е обратното. Политическата борба е и това ­ превес на един интерес над друг временно ­ от едно решение до друго.

 

Колкото до патриотизма ­ за бога, всеки политик е длъжен да е патриот.

 

Стискайте палци автентичното дясно да се възроди.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване