08/08/14 05:23
(http://www.klassa.bg/)

Нов потоп в Босна и Херцеговина

 Само три месеца след катастрофалните наводнения дъждовете в сряда в по-голямата част от Босна и Херцеговина отново предизвикаха наводнения и активираха свлачища, предаде АФП.

 

В село Челопек край Зворник водата преля от река Сапна и прекъсна движението по пътя Зворник-Биелина. Водата напира през този път към местния пазар, като работещите там се опитват да го защитят с чували с пясък.

 

Местните власти предупредиха жителите на Зворник, особено край реките Сапна и Хоча, да вземат мерки за защита от наводнения. Силният дъжд отново активизира свлачищата в района на Зеница и Добой, където са затворени много пътища, съобщи Гражданска защита.

 

Природно бедствие е обявено отново в района на Завидовичи, в централна Босна, където има наводнения и свлачища.

 

В общините на кантона Тузла силният дъжд също причини наводнения и свлачища.

 

Най-тежко е положението в Лукавац, Северна Босна, където река Турия наводни стотина жилищни обекти и отнесе мост. Няколко обекта са наводнени в района на Банович, където заради свлачища са непроходими няколко пътища.

 

Под вода са и селищата в района на Грачаница. В района на Кладан, Калесия, Добой, Исток и Живинич преляха реките и потоците, наводнявайки много жилищни сгради и пътища.

 

В района на Углевик, североизточна Босна, който е без ток, преля река Лактеница, която наводни около 30 домакинства.

 

Дъжд продължава да вали в района на Баня Лука, където през последните 24 часа паднаха 79 литра вода на квадратен метър.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване