08/08/14 05:14
(http://www.klassa.bg/)

Рискови игри

 Дни преди да си тръгне от поста бившата вече министърка Таня Андреева си позволи да уволни шефа на „Пирогов” проф. Стоян Миланов. И тъй като в решението за освобождаването му няма никакви мотиви, се оказва, че просто не са й харесали сините му очи.

 

Освен на него тя посегна и на шефовете на Плевенската университетска болница и на тази по онкология в София. Вчера служебният министър Мирослав Ненков отмени решението на предшественичката си.

 

Въпреки това проблемът остава. На пръсти се броят министрите на здравеопазването в последните години, които, вместо да менажират сектора, да работят за привличане на средства от европрограми, да въвеждат програми за превенция и профилактика, въобще да си вършат работата, се занимават с кадруване, и то в добри болници, в които се генерират твърде много средства, че дори и печалби.

 

Затова нека бъдещите управляващи в здравеопазването да са наясно, че немотивирани промени в болничната система, особено в момент на финансов дефицит, ще я сринат.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване