08/08/14 04:56
(http://www.klassa.bg/)

Софтуерен ъпдейт премахва корозията от LG умните часовници

 Компанията LG представи програмен ъпдейт за часовниците G Watch в отговор на жалбите от страна на потребителите за корозия на захранващия порт, разположен на гърба на устройствата. Новото обновяване на фърмуера ще отстрани много от докладваните проблеми.

 

The Verge информира, че първите потребители на смартчасовниците на LG, базирани на операционната система Android Wear, се оплакват от това, че само след седмица металните контакти, разположени на обратната страна на устройството, започват да ръждясват. Портът се обезцветява и накрая спира да работи. Някои потребители докладват за възникнал дискомфорт при носенето на LG G Watch, причинен от корозията на метала.

 

Сега ъпдейтът ще изключва електрическия ток към захранващия порт, когато интелигентният часовник не е включен към зарядното устройство. Това ще спре химичния процес, предизвикващ възникването на корозия в металните елементи на порта при контакт с изпотена човешка кожа.

 

Това не е първият случай за раздразнена кожа от използване на носимо устройство. Подобен негативен опит имаше и компанията Fitbit, която изцяло изтегли новите си продукти, докато не разбере къде е грешката.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване