08/09/14 07:29
(http://www.klassa.bg/)

„Лудогорец” срещу „Стяуа” в Шампионската лига

 „Лудогорец” ще се изправи срещу румънския гранд „Стяуа” в плейофите за влизане в Шампионската лига, отреди жребият. В първия мач разградчани, които елиминираха „Партизан” в третия квалификационен кръг, ще гостуват на румънците в Букурещ, а при реванша ще бъдат домакини. Двубоите са на 19 август и 27 август, като втората среща ще е на Националния стадион „Васил Левски” в София.

 

„Трябва да се настройваме за „Стяуа” - коментира треньорът на шампионите Георги Дерменджиев. - Играхме с тях контрола в Англия, но това няма нищо общо. Това е мач за Шампионската лига. Но като първоначална информация

 

мисля, че може да ги отстраним

 

Първият мач е в Румъния, а това създава добри за нас предпоставки. Тепърва ще се запознаваме подробно със състава на „Стяуа” и играта на съперника. Това е добър отбор, който всяка година играе в групите на Шампионската лига. Целият отбор гледа жребия. Бяхме заедно. Имаше по-приемливи противници, които можеше да ни се паднат. Не може да бъде подведен отборът, нито футболистите. Това е шанс за нас да играем умно и разумно, както с „Партизан”. В тези турнирни мачове трябва да се вложи доста интелект. Щом търсят Хамза от „Ботев” за съвети, значи в „Стяуа” си правят сметка, че той ще ги подсили. Ние започваме да ги разучваме, ще научим подробности за тях.”

 

Нападателят на „Ботев” (Пловдив) Юнес Хамза светкавично беше потърсен за коментар от румънските медии. Тунизиецът е бивш футболист на румънския „Петролул” и отлично познава играта и на „Стяуа”, и на „Лудогорец”. „Това е добър отбор, с класни футболисти, които играят заедно от две години - заяви Хамза за „Лудогорец”. - Тяхната силна страна

 

е владеенето на топката и атаката

 

Обичат да играят офанзивно, но в същото време са силни и в защита. Играта на „Лудогорец” е базирана на атаката и понякога оставят големи пространства в своята половина.”

 

Запитан за информациите, според които играчът е пред трансфер в „Стяуа”, той отговори: “Всичко зависи от преговорите между клубовете. Аз имам договор с „Ботев” (Пловдив). Има интерес към мен и от други клубове освен „Стяуа” и аз трябва да избера най-добрата опция.” Много е вероятно обаче участието на „Стяуа” в плейофите да е стимул тунизиецът да избере именно офертата на гранда от Букурещ.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване