08/09/14 19:11
(http://www.dnevnik.bg/)

Реформаторският блок ще има обща позиция срещу назначението на Медарова


Реформаторският блок подготвя обща позиция срещу назначението на бившия председател на Централната избирателна комисия (ЦИК) Красимира Медарова за министър по организацията на изборите. Това става ясно от статус на говорителя на блока (в оставка) Радан Кънев във "Фейсбук".

"Съгласуваме обща позиция с Божо Лукарски и другите колеги от #РБ. СДС и лично Найден имат най-лоши спомени от работата на ЦИК през 2011...", пише Кънев, а малко преди това има и друг пост:
"Моят личен опит като юрист от кампанията 2011 поражда силно недоверие към избора на госпожа #Медарова за министър, контролиращ изборите". 

Медарова беше назначена в петък с указ на президента Росен Плевнелиев. Днес с позиция срещу избора й излязоха от "Протестна мрежа". От организацията съобщиха, че са съгласни, че постът министър с отговорност за изборите е много важен и следва тази отговорност да бъде възложена на човек с безупречна репутация, доказан професионализъм и не бива да се правят никакви компромиси с кандидатурата при никакви обстоятелства.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване