08/11/14 11:23
(http://pik.bg)

Британци спасяват БГ мечки

Британци спасяват БГ мечки

Британци са се нагърбили да спасяват български мечки. Фондацията Wildwood, която се занимава с осигуряване на по-добри условия за живот на диви създания, прави мащабна кампания на Острова, за да откупи и транспортира две наши мечки.

Сумата, необходима за изграждането на нов дом на животните в графство Кент, както и тяхното транспортиране до Великобритания, възлиза на 50 000 лири. Според благотворителната организация, акцията върви добре и англичаните се отзовават, съчувствайки на съдбата на зверовете, но трябват още пари., пише в. "Монитор". В момента двете мечки се намират в „Кормисош“ в България.

Това е малък бетонен парк, някога използван като развъдник на мечки за лов. От 1993 г. обаче ловът на горското животно бе забранен у нас и центърът е изгубил функциите си. Оцелелите мечки се гледат лошо, живеят в малки бетонни кубове и се хранят оскъдно със сухо жито.

Те никога не са стъпвали по трева и дори не са виждали дървета, лишени от естествената им среда, те ще полудеят, жалват се от фондацията. Докато Wildwood се опитва да събере необходимите средства за спасяване на мечките, друга фондация Alertis от Холандия помага обгрижването на животните в България и осигуряването на поне базови условия за живот.

„Нямаме търпение да освободим мечките от мизерията и техния бетонен затвор и да ги настаним в зеления им нов дом в графство Кент”, споделят от фондацията и призовават англичаните да отворят сърцата си и портфейлите си за българските мечки.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване