08/12/14 18:29
(http://pik.bg)

Зрелищна катастрофа край Благоевград! "Фолксваген“ прелетя през тротоар и се заби до жп прелез

Зрелищна катастрофа край Благоевград! "Фолксваген“ прелетя през тротоар и се заби до жп прелез

37-годишната Загорка Иванова от Симитли е ранена в катастрофа на изхода от Благоевград. Зрелищният инцидент с ударени три автомобила „Ауди“, „Рено“ и „Фолксваген“, който „прелита“ през тротоара и се забива до жп релсите, стана около 14,30 часа в близост до Югозападния университет „Н. Рилски“.

Пострадалата жена е пътувала в голфа, шофиран от 20-годишния й син Боби. „Пътувах с 4-годишното си момиченце в посока изхода на града, изведнъж усетих силен удар отзад, колата се завъртя и се обърна в посока, обратна на движението”, каза 34-годишният водач на лекия автомобил „Ауди“ Антон Василев и допълни: „Най-важното за мен бе да спася детето ми, което бе на задната седалка, по чудо е невредимо, но стига му само страхът от преживяното.

Шофирах с ниска скорост, нормална за градски условия, въобще не допусках, че може да ме ударят отзад, не видях кога се е появил този автомобил. Имам над 10-годишен опит зад волана, нямам обяснение за такава катастрофа, при градско шофиране той ни настига и удря, няма спирачен път”, каза водачът.

Другият участник в пътния инцидент С. Стойнев е професионален шофьор с над 20-годишен опит. Той е водач на лекия автомобил „Рено“ и поясни, че също се движел в посока изхода на Благоевград в лявата лента, когато с него се изравнил аудито, и двамата са шофирали с ниска скорост, около 40 км/ч. При сблъсъка голфът ударил аудито, което се завърта. От силния сблъсък водачът на фолксвагена загубил управление, изхвърчал от пътя и се забил до жп прелеза.

Служители на ОД на МВР - Благоевград пристигнаха на място, движението се регулираше от полиция. Причините се изясняват, възможно е шофьорът на фолксвагена да е засечен. Eдна от версиите е, че малко след светофара на кръстовището с бул. "Димитър Солунски" водачът на лекия автомобил "Ауди" подава ляв мигач, за да направи обратен завой веднага след като свършва разделящата двете еднопосочни платна ивица. На това място тази маневра е забранена, тъй като има "остров" за безопасност.

Движещият се с висока скорост зад аудито водач на "Фолксваген" удря отзад подалия мигач автомобил. При удара в задната част на аудито то продължава напред и удря реното в областта на вратите и се завърта в обратна посока. След зрелищния сблъсък младежът, шофирал фолксвагена, е силно изплашен и объркан, но без тежки травми и наранявания по тялото, има само лека рана на лицето. На място му е оказана първа помощ и с линейка заедно с майка му са транспортирани до благоевградската болница.

След лекарския преглед в спешно отделение и направени изследвания в образна диагностика и при двамата пациенти не са установени тежки травми, не са приети за болнично лечение, съобщи пиарът на МБАЛ - Благоевград Д. Петков.

На водачите са взети кръвни проби за алкохол. Работата по случая продължава.

Това е четвъртият зрелищен пътен инцидент, станал само за три дни в Благоевград. През уикенда две коли паднаха в дерета, по чудо няма пострадали. Завчера велосипедист се заби в лек автомобил на ул. „Даме Груев“ в Благоевград. Пострадалият е приет в хирургия с мозъчно сътресение и травма на лявото рамо, след овладяване на мозъчната контузия ще бъде преместен в ортопедия, няма опасност за живота му, съобщиха вчера от МБАЛ - Благоевград.

struma.bg

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване