08/12/14 03:13
(http://e-vestnik.bg/)

Тъжният край на комика Робин Уйлямс

Робин Уйлямс (1951-2014 г.) Снимка: Уикипедия

Робин Уйлямс, любимец на зрители от няколко поколения и един от най-големите комедийни актьори на 20 век, е намерен мъртъв край къщата си на полуострова Тибурон, недалеч на север от Сан Франциско, Калифорния.
63-годишният Уйлямс е номиниран четири пъти за Оскар и веднъж е печелил статуетката за поддържаща роля за филма „Добрият Уил Хънтинг” (1997), носител е на 4 Златни глобуса и 5 награди Грами, 2 награди Еми, класиран е на 13-о място в списъка на 100-те най-големи комици на всички времена.

Робин Уйлямс в кадър от филма “Добрият Уил Хънтинг”, за който печели Оскар за поддържаща роля.

Първоначалните заключения са за самоубийство, а пресаташето на Уйлямс, Мара Бъксбаун е заявила за „Холивуд рипортър”, че актьорът се е борил с тежка депресия напоследък. Третата му съпруга Сюзън Шнайдер (за която се е оженил през 2011 г.) не дава подробности за проблемите на Уйлямс, само казва, че е загубила съпруг и най-добрия си приятел, а светът е загубил обичан артист и добър човек. Шнайдер се надява, че фокусът на медиите няма да бъде върху смъртта му, а върху неизброимите моменти на удоволствие и смях, които Уйлямс е доставил на милиони зрители.
Робин Уйлямс има 3 деца от два предишни брака. Роден е в Чикаго, Илинойс на 21 юли 1951 г., учи в два различни колежа в Калифорния, а след това актьорско майсторство в Джуйлиард скул в Ню Йорк.
Става известен, когато се снима в няколко хитови телевизионни сериала в края на 70-те и началото на 80-те години, като „Хепи дейс” на Ен Би Си. По същото време Уйлямс прави собствено шоу – стенд ап комеди – на живо пред публика и в телевизия.
Кариерата му в киното започва през 1977 г., а чак през 1987 г. ролята му в „Гуд морнинг Виетнам” е номинирана за Оскар. Снимал се е в близо 80 филма, от четири номинации за Оскар, спечелва статуетката за ролята си на психолог във филма „Добрият Уил Хънтинг”.

Публикувана на 08/12/14 03:13 http://e-vestnik.bg/21111/tazhniyat-kray-na-komika-robin-uylyams/

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване