08/13/14 07:27
(http://pik.bg)

По 10 припадат на ден във Варна

По 10 припадат на ден във Варна

По 5-10 души колабират по варненските улици в последните горещи дни. Линейки хвърчат с вой и събират припадналите от слънчасване хора, съобщи д-р Антоанета Касабова от Центъра за спешна медицинска помощ. Заради високите температури се е завишил и броят на повикванията по домовете, предимно от възрастни и хора с хронични заболявания, пише в. "Монитор".

Заради високите температури се увеличи и броят на пациентите, които са хипертоници, но сред тях има и млади хора, сочи статистиката. Това са предимно младежи с по-крехко здраве, които не издържат на температурите. Други пък работят в кухня на заведения за обществено хранене, където от високите температури и допълнителното прегряване около печките им прилошава и викат Бърза помощ. В София острите спешни случаи през изминалото денонощие са 20 – инсулти, инфаркти и бъбречни кризи, но не са в резултат на жегите. Няма припаднали по улиците, каза вчера и.д. шефът на Бърза помощ д-р Александър Златанов.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване