08/14/14 09:54
(http://www.klassa.bg/)

Вежди Рашидов: Ако Василев даде показания, ще последват убийства

      Не съм изненадан, че банкерът Цветан Василев е обявявен за издирване. Василев трябваше да бъде арестуван много отдавна и да получи статут на защитен свидетел. Но тогава щеше да рухне цялата държава, затова няма да позволят да се върне в страната и да говори. Абсурд е да го върнат, каза министърът на културата в кабинета „Борисов" Вежди Рашидов в интервю за БТВ и допълни, че ако Василев даде показания, ще последват убийства.

      Рашидов обяви, че възнамерява да съди държавата за това, че не е опазила влоговете във фалиралата КТБ. Радвам се, че вече се появиха финансовиексперти и външни хора, които ни съветват по този казус. Колективният иск срещу КТБ до момента е подкрепен от над 400 души. Експертите определят случая като много добре обмислена измама, посочи той.
 

     „Аз съм клиент, имам интерес. Вложил съм парите си в КТБ, защото са ми предложили най-добрите условия. БНБ е тази, която е трябвало да провери защо банката дава толкова високи проценти. Ако парите ни бъдат освободени от банката, няма да съдя държавата. Не искам да наказваме българския народ, а тези, които се обогатиха. Вложил съм в КТБ 2,5 милиона не като инвеститор, а като вложител - искам си парите. Това беше пладнешки грабеж. Ако това беше четвъртата по големина банка, ръководена от Банкера на годината, ако държавните пари са били там, защо да се съмнявам в държавата си, къде да вложа парите си - зад граница, като всеки друг ли?", попита Рашидов.




Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване