08/14/14 20:18
(http://pik.bg)

Д-р Катя Райкинска: Умрелите овце от „син език” в област Шумен са 52

Д-р Катя Райкинска: Умрелите овце от „син език” в област Шумен са 52

Умрелите овце от „син език” в област Шумен са 52. Това каза за "Фокус" д-р Катя Райкинска, директор на ОДБХ – Шумен във връзка с обявените две нови огнища на заболяването „син език”. „В Шумен със заповед на изпълнителния директор има обявени три огнища на болестта „син език” – село Риш, като от 12 август са обявени огнища и в село Кладенец и село Бяла река. При първата инспекция от областната епидемична комисия още бяха набелязани мерките, които да се предприемат. Спряно е движението на здравите животни в област Шумен”, обясни д-р Райкинска. 

„Разрешено е движение само на болни животни, като преди това те трябва да са обработени със специални репеленти. Спрели сме дейността на две депа, които се намират в село Белокопитово и в село Радко Димитриево. От две седмици е изпратена е група от Областна дирекция безопасност на храните – Силистра, които със специализирана техника извършват дезинфекции в установените огнища. Броят на умрелите животни от 22 юли до сега е 52, като става дума само за овце”, каза още д-р Катя Райкинска.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване