08/14/14 21:23
(http://pik.bg)

Изненадващ ход! Любимата певица на Първанов Николина Чакърдъкова оглави АБВ за Пиринско

Изненадващ ход! Любимата певица на Първанов Николина Чакърдъкова оглави  АБВ за Пиринско

Любимата певица на Георги Първанов Николина Чакърдъкова от Гоце Делчев е водачът на листата на АБВ за Благоевградска област, решението е взето вчера на координационен съвет на партията, пише „Струма”.

В края на миналата седмица общинските структури на АБВ от Пиринско на събрание в механа „Извора“ в Благоевград издигнаха бившия външен министър Ивайло Калфин за водач на листата в Пиринско, затова решението за Чакърдъкова е изненада. 

Калфин пък е водач във Варна и в един от районите в София. Номинирахме Калфин, защото Чакърдъкова до последно се колебаеше дали да приеме да участва в изборите за 43-то НС, иначе нашето желание от самото начало бе за нея, заяви вчера за „Струма“ бившият областен управител на Благоевград и настоящ координатор на АБВ Владимир Димитров.

Според него през последните дни певицата очевидно е имала среща с Георги Първанов и е дала съгласие да бъде издигната за депутатската листа. Водачът всъщност е лицето на листата и в това качество няма по-добър избор от Николина Чакърдъкова, която е популярна и обичана не само в Пиринско, добави Димитров.

 Певицата Николина Чакърдъкова бе сред първите, които открито подкрепиха възобновения проект на президента Георги Първанов АБВ. Още преди старта на евроизборите тя обяви, че би пяла за Ивайло Калфин в качеството му на водач на листата за европейски депутати, ако я покани, защото му вярва.

"АБВ не е алтернатива на БСП, ние имаме нужда от силни личности в БСП, в ГЕРБ и в ДПС. При мен чашата винаги е наполовина пълна. Не се боря за политическа кариера и няма да бъда нито депутат, нито евродепутат, нито министър. Аз имам мисията и това е музиката, каза тогава Чакърдъкова пред столичен вестник и допълни, че винаги е имала леви убеждения, но не е женена за БСП.

Впоследствие примата на македонската музика бе ангажирана изцяло да пее за предизборната кампания на АБВ. Някои медии дори й приписаха рекорден хонорар от 200 хиляди лева за 30 концерта, които щяла да получи за ангажимента си със своите музиканти и танцьори и за декорите. Стойността на хонорара така и не бе официално потвърдена, но факт е, че Чакърдъкова обикаляше из цялата страна с Първанов и хората му, а предизборните изяви бяха формулирани като патриотични концерти „Да съхраним българското”.

Водач на депутатската листа на АБВ е и кметът на Перник и секретар на регионалното и местното самоуправление в Изпълнителния съвет на партията на Георги Първанов Росица Янакиева. Освен в Перник тя ще е начело на листа и в София област. Междувременно в БСП - Благоевград стана ясно, че един от основните претенденти за №1 в червената листа, екскметът Костадин Паскалев, си е направил отвод и няма да е нито водач, нито изобщо в депутатската листа. Така той открива перспектива за Корнелия Нинова, която засега е сочена за фаворит. 

Най-голямата общинска организация на БСП в Пиринско, тази на Благоевград, днес има общинско събрание за определяне на номинациите. Това, което вече е известно, е, че 44 клуба са издигнали общо 32 кандидат-депутати. Отводи са си направили освен Костадин Паскалев, още 13 души, сред тях са младежкият лидер Антон Асиски и кметът на Гоце Делчев Владимир Москов, който обяснил, че амбициите му са да си изкара мандата като градоначалник.

Най-много депутатски номинации има досегашният народен представител Емил Костадинов - 26, следват д-р Владимир Пандев - 18, толкова има и Корнелия Нинова, Николай Бошкилов е с 16, областният председател на БСП Юлиян Гошев - 6, Асен Балабанов също 6, Йордан Симонски - 5 и др. За водач на листата Емил Костадинов има 8 номинации, а Корнелия Нинова - 3.

Това са резултатите само на общинската организация на БСП в Благоевград, до края на седмицата всички общини ще изпратят протоколите си в София на „Позитано“ 20. 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване