08/15/14 11:17
(http://pik.bg)

Епидемиолозите успокоиха: Няма заразени с червен вятър в Мизия

Епидемиолозите успокоиха: Няма заразени с червен вятър в Мизия

Няма заразени с опасната болест червен вятър в Мизия, съобщиха от РЗИ-Враца, пише BNews. „Всеки ден екипи на РЗИ са на място. Следим отблизо обстановката, но нямаме данни за такова заболяване”, заяви зам. - шефът на Регионалната здравна инспекция в балканския град д-р Ирена Видинова. Така тя успокои възникналата паника сред жителите на Мизия, че опасната зараза е плъзнала заради замърсеността след наводненията.  

Три случая на чревни инфекции има в Мизия след наводнението в града в началото на август. Двама човека са се оплакали от стомашно разстройство миналата седмица. Направени са изследвания, но патогенни организми не са открити. Хората вече са добре.

Вчера една жена също се е оплакала от болки в корема и разстройство. Изолирана е вкъщи и днес ще се провери нейното състояние, но най-вероятно случаят ще се окаже подобен на другите два.

Червен вятър е остро инфекциозно кожно заболяване. Първите симптоми за него са висока температура, втрисане и червени петна по кожата, най-вече на крайниците. Заразата може да се пипне от замърсената вода и гниещата покъщнина в Мизия.

Наводението може да донесе и други болести затова епидемиолозите призовават дворове, къщи и улици да се чистят с ботуши и ръкавици, съобщава медията.

Останалите след водното бедствие плодове и зеленчуци в Мизия не се годни за консумация. Водата в която сега се развъждат болесотворни бактерии, ги е унищожила.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване