08/15/14 23:03
(http://pik.bg)

Зверска катастрофа край Градево, три жени са ранени, бебе и деца оцеляха по чудо!

Зверска катастрофа край Градево, три жени са ранени, бебе и деца оцеляха по чудо!

Две братчета от Благоевград, на 5 и 8 години, заедно с майката и две нейни приятелки катастрофираха тежко на път за плаж в Добринище.

В най-тежко състояние, с травма на корема е 28-годишната В. Веселинова от Благоевград, майката на двете момченца В. Андонова и нейната братовчедка К. Спасова са с мозъчно сътресение, и трите са настанени в хирургия на МБАЛ - Благоевград, пише "Струма БГ.

Пътният инцидент стана около 10,10 часа в района на симитлийското село Градево. Групата от благоевградския кв. „Струмско“ пътувала с „Мерцедес”, шофиран от приятеля на едната от тях, за минералния басейн в Добринище. В района на Градево колата е засечена от насрещно движещ се лек автомобил „Шевролет“, в който пътувало семейство с бебе.

Шевролетът удря странично благоевградския автомобил, колата излиза от пътя и се преобръща в 2-метров скат, падайки по таван.

„Шофьорката на насрещно движещия се автомобил навлезе в нашето платно и ни удари, най-вероятно изпреварваше”, каза една от пострадалите благоевградчанки К. Спасова, която бе в шок от случилото се. След зрелищния удар мерцедесът е смачкан, пътниците и водачът успели сами да излязат. Пътуващите в шевролета са невредими, автомобилът им е потрошен в лявата страна.

На място на пострадалите пътници от преобърнатия автомобил е оказана първа помощ от пристигнал екип на Спешен център - Симитли, с линейки са транспортирани до благоевградската болница. При направените изследвания наранявания при децата не са установени, по-малкото е с охлузна рана на главата. Майката е получила контузия на главата при удара, има силни болки в областта на врата, но направените изследвания на скенер установили, че фрактури на прешлени няма, съобщиха от болницата. С мозъчно сътресение е и 30-годишната К. Спасова от Благоевград, която е транспортирана до спешно отделение на благоевградската болница с личен превоз от свои близки.

 

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване