08/15/14 09:19
(http://www.klassa.bg/)

Кенди Дълфър

 Талант, красота, сексапил и невероятна музика на саксофон – това поднесе холандската звезда Кенди Дълфър на публиката на Международния джаз фестивал в Банско.

IMG_5816

 

Кенди направи невероятно шоу, което покори млади и стари. Тя пя и свири фантастично, като ритъмът на музиката й накара феновете да танцуват през цялото време.

IMG_5967

 

Кенди Дъфлар е известна със своите блестящи изпълнения изпълнени с енергия и чар.

IMG_5871

 

Още със своя дебютен албум Saxuality, тя получава номинация Грами. Днес броя на продадените копия на CD надхвърля 2.5 милона. Кенди постига славата благодарение на две събития хита Lily west here който записва заедно с Дейв Стюарт и съвместната си работа с мега звездата Принс. Първоначално певеца я кани като подгряващ артист.

IMG_6007

 

Заедно с Принс тя свири в Tonight Show на Джей Лено, в десетки концерти в САЩ и цяла Европа, участва в записите на няколко от неговите албуми. Заедно с Принс и Бийонсе участва в церемонията на наградите Грами. С осъществяването на албума си Крейзи прес есента на 2011 год. Кенди започва още един вълнуващ етап от кариерата си на един универсален артист. Тясното сътрудничество с музикалния директор Black Eyed Peas и продуцента Printz Board формира основата на новия звук в албума. След издаването на Crazy, тя  и нейната група го представя на турне в САЩ, Японя, Европа, Русия, балтийските държави, както и – за първи път в кариерата си – в Южна Америка.

IMG_5854

Холандката идва за втори път на джаз фестивала в Банско, където преди години е гостувал и баща й – известният джаз саксофонист Ханс Дълфър. Организаторите много се надяват следващия път двамата да дойдат и да направят дует.

IMG_5990

 

. Заедно със саксофонистката на сцената бяха музикантите от нейния бенд : Улко Бед – китара, Рикардо Бургруст – вокал, Мануел Хугас – бас китара, Джуст Крун – барабани, Аржен Муиер – клавишни. Освен парчета от най-новия си албум, Кенди Дълфър представи и популярни песни от репертоара си, като не пропусна и парчето, което я направи световноизвестна. Става дума за съвместното й изпълнение с Дейв Стюарт от „Юритмикс“ на композицията „Lili Was Here“, която е №1 по цял свят през 1989 г. Кенди свири на саксофон от седемгодишна, като тийнейджър вече записва за световни компании, а на двадесет обикаля света. Започнала да свири на сопран-саксофон, по-късно преминава към алт-саксофон – любимият и инструмент и досега. В Америка става популярна благодарение на Принс, който я кани в проектите си и до днес тя е предпочитаният от него изпълнител на саксофон. Досега Кенди е издала повече от десет албума, в които тя съчетава рок и бийт, блус, поп и джаз.

IMG_6045

 

IMG_5867

 

IMG_6099

IMG_5816

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване