08/16/14 14:20
(http://pik.bg)

Стрелча предприемат мерки за превенция срещу заболяването син език

Стрелча предприемат мерки за превенция срещу заболяването син език

Въпреки че резултатите от взетите проби от животни за болестта син език още не са готови, се налага вземането на мерки. Това каза Анета Заева от община Стрелча, съобщава "Фокус". Сред мерките е изискването собственици и ползватели на преживни животни, които не са сключили договор с практикуващ ветеринарен лекар, да го направят до средата на август.

Друга мярка е задължението да не се закупуват преживни животни с неизвестен здравен статус и произход, както и непридружени с ветеринарномедицински свидетелства. Всички животни трябва да се изкарват на паша от 08.00 сутринта до 19.00 часа вечерта, а в останалата част от денонощието се забранява пашата. Препоръчва се извършване на клинични прегледи през две седмици на овцете и козите, отглеждани в селищата”, добави Заева. Тя уточни, че започва вземане и изпращане на кръвни проби за вирусологично и серологично изследване от едри и дребни преживни животни, показали клинични прояви на заболяването „син език” в района на Стрелча.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване