08/16/14 11:14
(http://pik.bg)

Фестивал на хвърчилата подготвят във Варна

Фестивал на хвърчилата подготвят във Варна

Във Варна ще се проведе Фестивал на хвърчилата. Мероприятието се провежда в Аспаруховия парк, като във фестивала са включват участници от България, Турция, Румъния, Италия с оригинални модели собствена изработка. Програмата включва парад на хвърчилата, конкурс за най-атрактивен модел, демонстрации на авиомодели, парапланери и други летящи обекти, както и работилница за хвърчила на място.

В рамките на съпътстващата програма ще се изявят детски танцови и театрални състави от Варна и района и известни наши поп изпълнители. Предвидени са и работилници за изработване на бижута, значки и оригами, както и наблюдение на миграцията на щъркели, пеликани и други реещи се птици със специализирана оптика. Любителите на фотографиите ще могат да снимат демонстрациите и събитията, а определени фотоси ще бъдат включени в пътуваща изложба, която ще бъде показана в различни градове.

Варна домакинства фестивала за втора поредна година, като основен негов организатор е клуб „Асто – Въздушни чудеса”. Проявата подкрепя кандидатурите на Варна за европейска столица на културата през 2019 година и европейска младежка столица през 2017 година Тазгодишното издание подкрепя и инициативата на Сдружение за опазване на дивата природа „Да опознаем и обикнем реещите се птици по черноморския миграционен път Via Pontica”.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване