08/18/14 13:25
(http://pik.bg)

Ангел Джамбазки: Ще дадем Борисов на Комисията за защита от дискриминация

Ангел Джамбазки: Ще дадем Борисов на Комисията за защита от дискриминация

Лидерът на ВМРО Ангел Джамбазки обяви, че Коалиция „Патриотичен фронт", в която участват неговата партия и НФСБ, са силно притеснени от изказването на лидера на ГЕРБ от вчера, че ако той поеме кабинета, ще има 10 зам.-министри мюсюлмани.

За Джамбазки това изказване е на ръба на безотговорното, тъй като не може да има квоти за религиозни общности, а всеки трябва да бъде назначаван заради своите качества и компетентности.

Той подчерта, че „Патриотичният фронт" смята да сезира Комисията за защита от дискриминация с въпроса дали това изказване на Борисов не е дискриминиращо спрямо българите от всички останали вероизповедания.

Днес Коалиция „Патриотичен фронт" на ВМРО и НФСБ официално стана втората регистрирана след АБВ за предсрочния парламентарен вот на 5 октомври.

Запитан какъв процент е целта на коалицията за предизборния вот, Джамбазки констатира, че патриотите са близо 15% и двете политически формации ще се опитата да покажат, че предлагат това, което родолюбиво настроените граждани търсят.

На въпрос дали коалицията ще подкрепи правителство на Борисов евродепутатът бе категоричен, че няма да се обявява подкрепа в аванс за когото и да е.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване