08/18/14 17:05
(http://pik.bg)

Ето от къде плъзнаха опасните тигрови комари в Бургас (снимки)

Ето от къде плъзнаха опасните тигрови комари в Бургас (снимки)

Развъдникът на опасните комари е шахта, близо до нова кооперация при тенис кортовете край Порта. Районът е изключително оживен, в близост е жп гарата, както и четири първокласни хотела, алармира Флагман.бг.



Потвърждението за развъдника дойде от Огнян Миков – експерт в Националния център по заразни и паразитни болести в София.

„Никой комар не пренася опасни болести, преди да ухапе заразен човек. У нас няма болести, които този комар да може да пренесе към настоящия момент. Не знам дали го има на други места в Бургас, засега го откриваме само тук, тъй като имаше оплакване", каза Огнян Миков.


Можете да се предпазите от тигровия комар както и от всички останали – мажете се с репеленти или палете димки на открито. Много по-жестоко хапе от обикновените наши комари, напада и през деня, най-вече по краката. По-дребен е от останалите, черен и раиран – бяло на черен фон.

Престъпно е нехайството на РЗИ-Бургас по въпроса, възмущават се живущи в района. Ден, след като бе констатиран проблемът, началникът на Отдел „Противоепидемичен контрол” към РЗИ-Бургас Величка Григорова излезе в отпуск, вместо да разпореди енергични действия. А самият шеф на РЗИ д-р Георги Паздеров продължава безконечният си болничен. Последно – трябва да е на работа на 5 септември, но това едва ли ще се случи.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване