08/18/14 21:55
(http://pik.bg)

Йордан Бакалов: Режимът за печат на бюлетините е по-затегнат от този за парите

Йордан Бакалов: Режимът за печат на бюлетините е по-затегнат от този за парите

Режимът за печатане на бюлетините е по-затегнат от този за парите. Това заяви вътрешният министър Йордан Бакалов.

“От ЦИК дори леко почнаха да се оплакват, че толкова сме затегнали мерките около печатането на бюлетините”, каза Бакалов пред Би Ти Ви. И допълни, че аферата “Костинброд”, където бяха открити допечатани бюлетини в деня за размисъл миналата година, днес не може да бъде повторена.

МВР готви мерки срещу купуването и продаването на гласове. “Всеки, за когото има доказателства, ще бъде задържан и наказан. Няма значение дали е организатор, или е поръчител”, закани се министърът. Той ще предупреди партийните лидери “да зашият джобовете” на хората, които са купуват гласове. Билразпоредил и да се проверят всички регистрирани в такива случаи лица от 2009 г. насам.

Изненади и затягане на мерките ще има и около наблюдателите, за които се смята, че са легален начин за купуване на гласове, каза още Бакалов.

Реформаторският блок също призова вчера да не се допуска купуване на гласове. На среща тази седмица десните ще дадат на МВР шефа списък с извършените в последния момент назначения от предишния кабинет в някои от областните дирекции. Те са с цел да подпомогнат определени политически сили, заяви лидерът на СДС Божидар Лукарски вчера.

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване